Dutchkids homepage
Naar het huis van BramNaar het huis van DrissNaar het huis van IndraNaar het huis van JeroenNaar het huis van KwameNaar het huis van SarahNaar het huis van Yasemin
 
 
Ik spreek Nederlands, Engels en Sarnami Hindustani.

In Suriname spreekt men officieel Nederlands maar omdat de Hindoestanen in Suriname afkomstig zijn uit Noord-India is Hindi een gebruikelijke taal. De taal van de Hindoestaanse immigranten maakte in Suriname een eigen ontwikkeling door met als gevolg het ontstaan van Sarnami Hindustani. De woordenschat van het Sarnami is uitgebreid met woorden uit andere Surinaamse talen, vooral Nederlands en Sranan Tongo (een van de Creolentalen).

Ik spreek meestal Nederlands, zelfs als ik met mijn vrienden uit Suriname praat. Wanneer ik met vrienden over voetbal praat spreek ik Nederlands maar als ik met mijn moeder en oma praat over een huwelijk in de familie, gebruik ik Sarnami omdat mijn ideeŽn over huwelijken en familie in het Sarnami in mijn hoofd zitten. Het is mijn stukje Suriname.

Thuis spreken we ook Nederlands. Dat hebben we altijd gedaan. Als mijn oma erbij is en als zij over familiezaken in Suriname praten spreken zij ook in het Sarnami.


Met Indra naar Nederdam
 
 

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer