Dutchkids homepage
Naar het huis van BramNaar het huis van DrissNaar het huis van IndraNaar het huis van JeroenNaar het huis van KwameNaar het huis van SarahNaar het huis van Yasemin
 
 

wie zijn er nog meer?Waarom heb je dat weer aan?
Yasemin Bram Sarah Driss Schooldirecteur

In een brief gericht aan alle leerlingen:

Bericht van de directie: Vanwege de spanningen op school mag met ingang van morgen het merk Sunsdate NIET meer op school gedragen worden.

Yasemin (plagend): Hé Bram, heb je een nieuwe trui?

Bram: Lach jij maar. Ik vind het onzin dat ik hem niet meer aan mag. Een kledingverbod. Hoe verzinnen ze het? Zijn ze gek geworden. Belachelijk dat die lui ons kledingmerk verbieden. Wat vinden jullie?

Sarah: Ik weet niet of al die mensen die Sunsdate dragen het ook echt voor dat ene doel dragen. Kijk, zolang je niks doet mag je je mening uiten.

Yasemin: Waarom is dat verbod eigenlijk? Wat betekent Sunsdate?

Driss: In de kranten wordt geschreven dat Sunsdate samenhangt met extreem-rechts. In Duitsland dragen vele racistische skinheads het merk als verwijzing naar de N.S.D.A.P. (National Sozialistische Deutsche Arbeiter Partei) uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Maar het kledingmerk Sunsdate wil niets met racisme te maken hebben. Ze steunen zelfs antiracismefestivals.

Bram: Ik bedoel er niets mee. Ik vind het mooi en vooral erg cool.

Sarah: Ik vind het wel erg bedreigend. Niet alleen Sunsdate maar ook je legerkisten en je kale kop.

Bram: Bemoei je met je eigen zaken. Ik geef toch ook geen kritiek op jouw kleding.

Yasemin: Tja, een kledingverbod? Ik weet het niet. Als iemand dat mooie kleren vind, moet je het kunnen dragen. Je kunt beter een racismeverbod op school hebben dan een Sunsdateverbod.

Driss: Ik vind wel dat je met het dragen van Sunsdate wat oproept. Het is niet voor niets dat er vaak ruzie is tussen de Marokkanen en de Sunsdatedragers.

Bram: Maar dat lokken ze zelf uit.

Driss: Dat is waar. Het zijn geen lieverdjes. Maar jullie doen precies hetzelfde. Zo houdt het nooit op.

Sarah: Moeten we er nu iets van zeggen … van dat kledingverbod. Dit gaat toch nergens over. Je hebt toch de vrijheid van meningsuiting!!

Yasemin: Dat vind ik ook. Kom we gaan naar de schooldirectie.

 
We gaan

 
 

 
See this page in Englishmeer weten??   lerarenkamer